Aukje Reinders bij het nieuw geplaatste bord.
Aukje Reinders bij het nieuw geplaatste bord. eigen foto Coloriet

De Regenboog heeft alleen voor de bewoners nog een hoekje voor een peuk

Algemeen

DRONTEN - Alle vestigingen van Coloriet zijn rookvrij. Medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van de zorgorganisatie mogen sinds 1 oktober niet meer binnen en buiten op het terrein roken. Coloriet maakt alleen een ‘kleine uitzondering’ voor bewoners en cliënten. Die mogen, bijvoorbeeld bij De Regenboog in Dronten, buiten in een afgebakend gebied nog een rokertje opsteken.

Het rookverbod geldt voor alle locaties in Dronten, Lelystad en Zeewolde. Bestuurder Aukje Reinders onthulde vorige week het welbekende logo van de Rookvrije Generatie.

Niet in werkkleding

„Coloriet werkt stapsgewijs toe naar een gezonde werk- en leefomgeving. Even tussendoor een sigaretje roken kan straks niet meer. Wie écht wil roken doet dit in de pauze, in eigen kleding én buiten het terrein van Coloriet. In werkkleding roken mag - vanwege nieuwe wetenschappelijke inzichten - niet meer”, schrijft de organisatie in een persbericht.

„Als Coloriet willen we graag een positieve gezondheid stimuleren”, vertelt Aukje Reinders. „Jaarlijks sterven namelijk meer dan 20.000 mensen in Nederland door roken of meeroken.”

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden