Afbeelding
Waterschap Zuiderzeeland

Renovatie rioolgemaal Biddinghuizen: „Inwoners kunnen toilet blijven doorspoelen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Waterschap Zuiderzeeland begon van vandaag met de renovatie van het rioolgemaal aan de Waterkant in Biddinghuizen.

Het rioolgemaal verpompt het afvalwater naar de afvalwaterzuivering in Dronten. Het afvalwater komt uit Biddinghuizen en het gebied tussen Harderwold, Molencaten Park, Flevostrand, Zuiderzee op Zuid en Walibi Holland.

„Om te garanderen dat het rioolgemaal ook in de toekomst goed blijft functioneren, is renovatie van het rioolgemaal nodig”, aldus het waterschap, „Tijdens de renovatie vernieuwen we de elektrische en werktuigbouwkundige installatie. De werkzaamheden duren ongeveer zestien weken.”

Weinig overlast

Volgens het waterschap ondervinden inwoners weinig tot geen overlast en kunnen ze hun toilet blijven doorspoelen: „Tijdens de werkzaamheden blijven we het afvalwater afvoeren naar de afvalwaterzuivering.”

„De aannemer plaatst tijdens een groot deel van de werkzaamheden een tijdelijke pompinstallatie. Op een aantal momenten moet het rioolgemaal helemaal uit bedrijf worden genomen. Op die momenten voeren we het afvalwater met tankwagens af.”