Horeca op het Havenplein.
Horeca op het Havenplein. ©maartenheijenk.nl

Nauwelijks problemen met horeca in Dronten: nieuwe afspraken passen op 5 A4’tjes

Algemeen

DRONTEN - De horeca, de politie en de gemeente legden vijf jaar geleden voor 23 A4’tjes aan afspraken vast. Het convenant belandde bij iedereen onderin de la. Het was te uitgebreid in verhouding tot wat er in de horeca in Dronten speelde. Daarom zijn er nu nieuwe afspraken gemaakt. Deze keer past het op 5 A4’tjes.

„Er is relatief weinig horeca in Dronten”, constateert de gemeente, „En er is geen sprake van een echt uitgaansgebied met bijbehorende problematiek zoals in de grotere steden. Het contact tussen de horeca en de gemeente Dronten is goed. Ook de politie geeft aan goed in contact te zijn met de horeca.”

Het oude horecaconvenant verliep anderhalf jaar geleden. Omdat er nauwelijks problemen zijn, vonden alle betrokkenen dat er een ‘kort en praktisch’ convenant voor in de plaats moest komen. In die nieuwe afspraken regelen de partijen zaken als een regulier overleg en vaste aanspreekpunten.

Twaalf maanden

Ook staat in de afspraken dat horecabezoekers in ieder geval maximaal twaalf maanden niet naar binnen mogen bij het aantreffen van harddrugs, een vechtpartij in of rond de horecagelegenheid, ongewenste intimiteiten, diefstal en bedreiging.

Het nieuwe contract is maandag ondertekend door burgemeester Jean Paul Gebben, de heer Hoekman namens Koninklijke Horeca Nederland en de heer Wilbrink namens de politie.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden