Afbeelding
Gerd Altmann

Dalend aantal schoolverlaters in Dronten, maar straks wellicht stijging door corona

Algemeen

DRONTEN - Uit de voorlopige cijfers blijkt dat het aantal vroegtijdige schoolverlaters in het schooljaar 2019/’20 in de gemeente Dronten aanzienlijk daalde. Het gemeentebestuur vreest echter dat het weer gaat stijgen door corona.

B en W schrijven in antwoord op vragen van de VVD dat het aantal vroegtijdige schoolverlaters in Dronten niet opvallend hoger of lager is dan het landelijk gemiddelde. En dat terwijl de jongeren die woonachtig zijn geweest op het AZC zwaar op de cijfers drukken.

Negatieve gevolgen

Vorig schooljaar zagen de cijfers er goed uit. „Maar dat betekent helaas niet dat de coronacrisis zonder negatieve gevolgen is geweest. Het welbevinden van de jongeren is een continu aandachtspunt als ook het aantrekken van de arbeidsmarkt.” B en W vrezen dat daardoor meer jongeren gaan werken, waardoor het aantal vroegtijdige schoolverlaters weer stijgt.

Om schooluitval te voorkomen neemt de gemeente verschillende maatregelen. Zo worden jongeren die dreigen uit te vallen of al zijn vertrokken begeleid door de scholen en de Leerwerkmakelaar. Ook benaderen consulenten oud-schoolverlaters om hen te begeleiden richting onderwijs of werk.