Foeke Bongers - Leefbaar Dronten
Foeke Bongers - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

De Alk en De Abelen in één pakket: „Droevig dat het zo lang duurt”

Algemeen

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - Foeke Bongers van Leefbaar Dronten wijst erop dat Biddinghuizen al drie jaar bezig is met plannen voor de renovatie van zwembad De Alk: „De verwachting is gewekt dat we dat daadkrachtig zouden aanpakken.” Hij vindt het moeilijk uit te leggen dat Biddinghuizen nu opeens moet wachten op de plannen voor zwembad De Abelen in Swifterbant.

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) is van plan om uiterlijk begin volgend jaar met een gezamenlijk voorstel voor de renovatie van beide zwembaden te komen. Foeke Bongers heeft daar moeite mee, omdat Biddinghuizen er al veel langer mee bezig is dan Swifterbant: „Ik vind het droevig dat het allemaal zo ongelofelijk lang duurt en zo onduidelijk is. En ik vind dit een taai verhaal richting Biddinghuizen.”

Efficiënter

Van Amerongen legde hem uit dat een extern bureau zich bezighield met de plannen voor De Alk. Dat bureau is opgeheven. Nu er een nieuw bureau moest komen, leek het hem logisch om beide zwembaden gezamenlijk op te pakken. Volgens de wethouder is dat efficiënter.

Ook Suzanne Stoop van de PvdA denkt dat het logisch is om één voorstel te maken voor de ‘tweelingzwembaden’: „Maar het duurt wel heel erg lang.”

De wethouder stelde dat de gemeente wel degelijk daadkrachtig bezig is: „Maar het gaat om miljoenen en dus moet er een gedegen voorstel liggen. Daar zijn we nu mee bezig: wát moet er gebeuren, hoe moet het gebeuren en wat zijn de kosten.”

Renovatie zwembaden