Gildepenningdreef een hele week dicht: „Er is in ieder geval over nagedacht”

Algemeen

DRONTEN - Een deel van de Gildepenningdreef is vanaf maandag een week lang afgesloten voor alle verkeer. Vijf jaar geleden maakte de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Dronten zich druk over de langdurige afsluiting van die weg, deze keer kan fractievoorzitter Jan Ammerlaan ermee leven: „Er is in ieder geval over nagedacht.

Er vinden tot en met vrijdag werkzaamheden plaats aan het asfalt van de dreef, tussen de rotonde met De West en de afslag van De Drieslag ofwel de campus. Bewoner Arijan Diender wijst erop dat de fietsers kilometers moeten omrijden.

„De wijk Dronten-west is zo’n beetje verdubbeld in vergelijking met de vorige afsluiting”, aldus Diender, „Ik kan er met mijn gezonde verstand niet bij. Het kan toch ook in de nacht of per weghelft?”

Herfstvakantie

Gevraagd naar een reactie zegt ook Ammerlaan dat zo’n afsluiting ongewenst is, vooral voor de fietsers. Hij wijst er echter op dat het ’s nachts werken overlast betekent voor omwonenden en dat het gedeeltelijk afsluiten tot veiligheidsproblemen leidt.

„Ze hebben bewust voor de herfstvakantie gekozen, zodat er minder fietsers zijn”, aldus het gemeenteraadslid, „Natuurlijk is zo’n afsluiting lastig, maar ik vind deze keuzes uitstekend.”

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 21 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden