Kevin van der Vlag was goed voor twee treffers.
Kevin van der Vlag was goed voor twee treffers. Ā©maartenheijenk.nl

Asv Dronten blijft foutloos, ook AVW wordt verslagen

DRONTEN - Makkelijk ging het dit keer niet, maar toch boekte asv Dronten zaterdag de vierde zege van de competitie. De Drontenaren waren te sterk voor AVWā€™66, 4-1.

De ploeg van trainer Patrick Posthuma moest alle zeilen bijzetten, want tegenstander AVW was niet naar Dronten gekomen om zomaar even een nederlaag te slikken. De opponent maakte het asv Dronten bijzonder lastig, maar toch slaagde de ploeg erin om te winnen. Die zege kreeg al gestalte in de eerste helft. Florijn Diepstraten opende na 24 minuten de score, waarna Kevin van der Vlag nog voor de rust de score verdubbelde.

Diezelfde Van der Vlag was na rust goed voor de 3-0, waarna ook Martijn Timmer nog trefzeker was. Het smetje op de middag volgde in de slotfase, want AVW bezorgde asv Dronten de eerste tegentreffer van de competitie: 4-1. ā€œTijdens een zwak half uur kwamen we toch op voorsprongā€, zag Posthuma. ā€œWe hebben omzettingen gedaan, de score vergroot en een acceptabele tweede helft afgeleverd.ā€

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden