De prijswinnaars van het oprichtingstoernooi van de Flevoboulers
De prijswinnaars van het oprichtingstoernooi van de Flevoboulers Jan Kaspers

Jan Kalter en Ali Witteveen winnen oprichtingstoernooi Flevoboulers

Sport Ingezonden

SWIFTERBANT- De jeu-de-boulers uit Swifterbant speelden zaterdag hun door corona uitgestelde openingstoernooi. Winnaars waren Jan Kalter en Ali Witteveen.

Verslag geschreven door Flevoboulers:

Op zaterdag 16 oktober werd het oprichtingstoernooi van de Flevoboulers gehouden. Vijftien teams waren in een verhitte strijd verwikkeld om de prijzen. Maar ook de gezelligheid en de sociale interacties maakten van dit evenement een succes.

Sinds 2012 wordt er in Swifterbant al in min of meer georganiseerde vorm jeu-de-boules gespeeld. Pas in juli 2020 werd dit meer geformaliseerd door de oprichting van de Stichting Flevoboulers. 

Ouderen

Doel van deze stichting is het vergroten van het sociaal en maatschappelijk welzijn van de ouderen in Swifterbant en omgeving. Hiervoor richt de stichting zich op het faciliteren van jeu-de-boules onder leiding van een paar bevlogen vrijwilligers.

Er zijn momenteel zo’n 50 spelers die meer of minder frequent op de verschillende speelmomenten bij elkaar komen. Er wordt meestal gespeeld bij Dorpshuis de Steiger, maar er kan ook gespeeld worden in een schuur, die door een landbouwer beschikbaar gesteld wordt.

Het oprichtingstoernooi

De activiteiten van de stichting werden sinds de oprichting gehinderd door de coronamaatregelen. Er kon, buiten in de open lucht, al gauw op beperkte schaal veilig worden doorgespeeld.

Het beoogde oprichtingstoernooi, wat een feestelijke start had moeten zijn, moest echter worden uitgesteld. Op 16 oktober j.l. was het dan toch zover. Vijftien teams van elk twee spelers hadden zich ingeschreven en waren zaterdag paraat om hun beste balletje te gooien.

Elk team speelde drie wedstrijden, waarna de eindstand werd opgemaakt. Uiteindelijk waren er drie team die alle drie hun wedstrijden wisten te winnen. De uiteindelijke rangschikking werd bepaald door het puntensaldo in die drie wedstrijden.

Op de eerste plaats eindigde het team bestaande uit Jan Kalter en Ali Witteveen. Met drie ruime overwinningen en een saldo van +22 waren zij voor de rest onbereikbaar.

Spannender was het voor de tweede en derde plaats. Na een zeer zwaar bevochten zege in hun laatste wedstrijd waren het Ties van Zanten en Han Hollander die met een saldo van +17 de tweede plaats opeisten. Tinus Dekker en Ineke Dunnink moesten zich met een saldo van +16 tevreden stellen met de derde plaats. Voor Wim van der Bos en Stoffer Siebum restte de poedelprijs. Het toont het sportieve en gezellige karakter van het toernooi dat zij deze ook lachend in ontvangst namen!

Al met al een geslaagd oprichtingstoernooi voor de Flevoboulers, zowel sportief als sociaal. Complimenten en dank waren er voor alle vrijwilligers die zich hadden ingespannen om het toernooi in goede orde te laten verlopen. Dank was er voor de sponsors die de stichting in het afgelopen jaar steunden.

Jeu-de-boules in Swifterbant

Jeu-de-boules is een spel waar gezelligheid voorop staat, maar waarbij de strijd niet wordt geschuwd. Het is een zeer laagdrempelig spel wat iedereen kan spelen. Bent u benieuwd, en wilt u ook eens komen kijken? Kom vooral eens langs. Vindt u dat u nog niet bij de ‘ouderen’, hoort, bedenk dan dat jeu-de-boules een spel is voor jong en oud, en alles daar tussenin!

Kijk voor meer informatie en speelmomenten op onze website: www.flevoboulers.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden