Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Ongenoegen over afwijzen plan voor Poolse kinderen: „Er zijn héél veel problemen”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente wijst een plan van mevrouw Ociepka om iets te doen aan de taalachterstand van Poolse kinderen af. De indiener is daarover ontstemd: „Van de drie scholen in Biddinghuizen hoor ik dat er héél veel problemen zijn. En er gebeurt helemaal niets.”

Mevrouw Ociepka diende vier plannen in voor ‘Het Beste Idee van Dronten’, een gemeentelijke subsidieregeling voor armoedebestrijding. De gemeente wees ze alle vier af. De aanvrager stapte naar de commissie bezwaarschriften.

A4’tjes

De gemeente hanteert voor ‘Het Beste Idee’ een aanvraagformulier. De indiener dacht dat het invullen van die twee A4’tjes voldoende was. Het steekt haar, dat ze naderhand te horen kreeg dat haar begroting niet aan de eisen voldeed.

Bij de hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie meldden B en W bovendien dat het geen nieuwe initiatieven zijn. Ook daarmee is mevrouw Ociepka het oneens.

Taalonderwijs

Volgens de indiener van de plannen is taalonderwijs op zich inderdaad niet nieuw: „Er is alleen niets voor Poolse kinderen met taalachterstanden. Er zijn programma’s, maar die werken niet. Mijn plan bestaat nog niet in Dronten, dat is helemaal nieuw.”

Hetzelfde geldt volgens haar voor het idee om theater te maken met kinderen van het AZC. B en W zeggen dat er al een theaterproject is, mevrouw Ociepka stelt dat het zélf theater maken door de kinderen nieuw is. Ook haar idee voor financiële bewustwording bij kinderen verschilt in de ogen van Ociepka wezenlijk van het bestaande initiatief van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland.

Beter informeren

De bezwaarschriftencommissie buigt zich over de bezwaren van mevrouw Ociepka en komt met een advies aan B en W. Tijdens de zitting werd alvast aan het gemeentebestuur gevraagd om indieners beter te informeren over de voorwaarden voor een subsidieaanvraag.

Zo zou de gemeente op het formulier duidelijker kunnen aangeven waar de begroting aan moet voldoen. Ook de begeleiding van de aanvragers is voor verbetering vatbaar.

Het Beste Idee van Dronten

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden