Patrick Posthuma zag zijn ploeg verliezen in Nijkerkerveen.
Patrick Posthuma zag zijn ploeg verliezen in Nijkerkerveen. Ā©maartenheijenk.nl

Asv Dronten voor het eerst onderuit, Veensche Boys te sterk

DRONTEN - Een lesje in effectiviteit, dat vatte het bezoek van asv Dronten aan Veensche Boys zaterdag samen. De Drontenaren verloren in Nijkerkerveen met 3-0, terwijl het verschil op het veld helemaal niet zo groot was.

ā€œVerliezen went nooit, maar op deze manier biedt gewoon perspectief. Gewoon weer doorā€, meldde trainer Patrick Posthuma na afloop. De coach zag dat asv Dronten helemaal niet zo gek voor de dag kwam, maar in Veensche Boys een uiterst effectieve tegenstander trof. Terwijl de wedstrijd in evenwicht was, benutte de thuisploeg een van haar eerste kansen en ging zo met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kreeg asv Dronten meerdere mogelijkheden om iets terug te doen, maar onder anderen Jodi de Boer en Yanick Leichtenberg kregen het niet voor elkaar om te scoren. Aan de andere kant was een counter direct goed voor een doelpunt (2-0), een tik die de Drontenaren niet meer te boven kwamen. Kansen bleven er, ook voor Veensche Boys, en die ploeg besliste na zoā€™n zeventig minuten het treffen helemaal: 3-0.