Inloophuis De Kans
Inloophuis De Kans Google Streetview

Repair Café gaat naar inloophuis De Kans: „Een café wordt het nog niet echt”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Repair Café Biddinghuizen heeft onderdak gevonden bij inloophuis De Kans. Daar houdt het café binnenkort na een corona-onderbreking van twintig maanden weer een zitting.

„Helaas is de opzet nog beperkt door de pandemie”, aldus de groep, „Een café wordt het nog niet echt, er wordt wel gerepareerd maar zonder bezoekers en dus zonder inloop. De bedoeling is om de oude opzet met bezoekers weer in te stellen zodra het virus dat toelaat.”

Repair Café is blij met het onderkomen in De Kans, onder andere omdat de doelstellingen van beide organisaties overeenkomen: „Elkaar helpen en van elkaar leren; voor duurzaamheid en tegen de weggooi-economie.”

Technische knobbel

Het reparatiecafé is ondertussen op zoek naar nieuwe vrijwilligers ‘met een technische knobbel’: „Als vrijwilliger hoef je geen professor te zijn, maar wel handig, nieuwsgierig en vindingrijk.”

Ondertussen heeft het initiatief al meer deskundigheid op het gebied van computers en smartphones: „Natuurlijk kunt u ook weer terecht met alle andere defecte spullen. Alleen geen fietsen en kleding. Maak ze even schoon, zoek de handleiding op en geef eventuele hulpstukken mee.”

Repair Café Biddinghuizen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden