Bewoners Majoraan willen geen uitrit van Flevomanege-wijk vlak voor hun deur

Gemeente

DRONTEN - Bewoners van de Majoraan zijn fel gekant tegen een uitrit van de nieuwe Flevomanege-wijk recht voor hun deur. Bij projectontwikkelaar Trebbe vinden ze geen gehoor en daarom zoeken ze het hogerop. De buurt wendt zich nu tot de gemeenteraad.

De ontwikkelaar hield twee weken geleden een informatiebijeenkomst en presenteerde daar de tekeningen voor de nieuwe wijk. Trebbe wil twee toegangswegen naar de wijk realiseren. Een aan de zijde van de Concourslaan en de tweede halverwege tussen de bestaande toegang naar de Flevomanege en de bocht van De Zuid.

Niet veilig

Volgens de bewoners aan de overkant van De Zuid is deze ontsluiting niet veilig. Zij wijzen op de snelheid van het autoverkeer aldaar en op de nabijheid van een bushalte. Ze vrezen ook de koplampen van de auto’s die uit de nieuwe wijk komen.

De buurt vindt de huidige uitrit van de Flevomanege een betere plek. Eén van hun argumenten is, de middengeleider op De Zuid iets ten noorden van die uitrit. Dit maakt het oversteken voor fietsers en voetgangers volgens de bewoners veiliger.


De toegang tot de wijk gezien vanaf de Majoraan. (screenshot stedenbouwkundig plan Trebbe)

.

Eerste aanzet voor het plan voor de wijk


Screenshots stedenbouwkundig plan Trebbe.


.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.