Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Almere en Ichthus College informeren leerlingen basisscholen over technisch vmbo

Algemeen

DRONTEN - Het Almere College en het Ichthus College slaan de handen ineen voor beter techniekonderwijs in de regio Dronten. Binnenkort starten ze met activiteiten voor kinderen van de basisscholen. „Hierdoor kunnen leerlingen en hun ouders een beter beeld krijgen van het technisch vmbo en de vele kansen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst”, aldus de beide scholen.

Het kabinet investeert de komende drie jaar 100 miljoen euro om het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen en de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren. De beide vmbo-scholen in Dronten sluiten hierbij aan. Dat gebeurt samen met Landstede MBO, het basisonderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven.

Speerpunten

De twee scholen richten zich in Dronten vooral op technische bedrijven en technologie die te maken hebben met een personeelstekort. Andere speerpunten zijn ‘nieuwe’ technologie en een verbreding van de vakkennis van leerlingen. Ook komen er doorlopende leerlijnen op verschillende niveaus in samenwerking met het basisonderwijs en mbo-instellingen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden