De nieuwe manege komt naast Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg.
De nieuwe manege komt naast Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Flevomanege moet ambities bijstellen, maar wil snel de eerste paal slaan

Algemeen

DRONTEN - Door de sterk gestegen bouwkosten heeft de stichting Flevomanege haar ambities voor de nieuwe manege aan de Wisentweg moeten bijstellen. Inmiddels ligt er een nieuwe aanvraag voor de omgevingsvergunning bij de gemeente. De stichting verwacht rond de jaarwisseling met de bouw te kunnen beginnen. „En we hopen in het winterseizoen van 2022/’23 binnen te zitten”, zegt voorzitter Gert Naber.

De Flevomanege heeft al jarenlang plannen om een manege te bouwen naast Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg. Het geld hiervoor moet komen uit de verkoop van de huidige locatie aan De Zuid. Het gemeentebestuur ging deze week akkoord met de verkoop van die grond, waarop een nieuwe woonwijk moet verrijzen. Ongeveer tegelijkertijd diende de Flevomanege een aanvraag voor de nieuwbouw in.

Minder pompeus

Gert Naber vertelt dat er al heel lang een vergunning ligt, maar dat er wat aanpassingen zijn gedaan. Het verlenen van een nieuwe vergunning ziet hij dan ook als een formaliteit: „Het gebouw is wat kleiner geworden, minder pompeus. En de buurt heeft nog wat wensen kenbaar gemaakt, onder andere over het groen rond de manege. Verder zitten er niet veel wijzigingen in.”

Zodra de gemeente akkoord gaat, gaat de Flevomanege zo snel mogelijk bouwen. De diverse aannemers staan al in de startblokken. Naber vertelt dat er de afgelopen periode intensief is gesproken met die aannemers om het geheel ondanks de gestegen bouwkosten toch binnen het budget te kunnen realiseren.

Overeenstemming

Er is in die periode ook veel overlegd met de toekomstige gebruikers, zoals de vereniging Flevoruiters, Paardenveiling Dronten en de Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland. „Door de verhoogde bouwprijzen konden we niet aan alle wensen van de gebruikers tegemoetkomen en hebben we keuzes moeten maken”, legt Naber uit. De voorzitter vertelt dat de manege daar met die verschillende groepen goed is uitgekomen.