Geen Sinterklaasintocht op het Meerpaalplein.
Geen Sinterklaasintocht op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Sinterklaasintocht Dronten gaat door: „We kunnen niet aankondigen op welke plek”

Algemeen

DRONTEN - De Sinterklaasintocht in Dronten op zaterdag 20 november gaat definitief door. Organisator STADronten meldt dat de goedheiligman ’s middags om één uur aankomt in winkelcentrum Suydersee: „Maar we kunnen niet aankondigen op welke plek.”

De intocht ziet er door de coronamaatregelen anders uit dan de kinderen in Dronten gewend zijn. „We mogen het Sinterklaasfeest enkel als doorstroomevenement organiseren als er geen samenkomst is op een afgesproken plek”, aldus STADronten, „Om deze reden kunnen we Sinterklaas niet samen verwelkomen op het Meerpaalplein.”

Om één en drie uur is er een rondgang van Sinterklaas door het centrum van Dronten. „Wij duimen heel hard dat er vanuit de persconferentie van komende week geen maatregelen komen die effect hebben op de intocht zoals we hem nu gepland hebben”, meldt de organisatie.

Biddinghuizen

De IJsvogel doet nog geen uitspraken over het al dan niet doorgaan van een Sinterklaasintocht of -optocht in Biddinghuizen. De stichting is in overleg met de gemeente, maar wacht de persconferentie van het kabinet over eventuele nieuwe coronamaatregelen af voordat er mededelingen worden gedaan.

Swifterbant

De Klokbeker heeft nog geen definitieve vergunning maar wel een mondelinge ‘go’ van de gemeente. Het plan is een doorlopende optocht over de Lange Streek, Noordsingel, Zuidsingel en Het Blazoen met de Sint in een oldtimer en pieten er lopend omheen.Uiteraard is er ook muziek.