Joram Oosterom - ASVD Korfbal
Joram Oosterom - ASVD Korfbal Marco Spelten

Toch chagrijn bij ASVD na misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen

DRONTEN - ASVD Korfbal speelde tegen titelkandidaat KVA misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. In de laatste minuut scoorde de ploeg uit Amstelveen echter de winnende treffer (23-24) en daardoor had ondanks het goede spel het chagrijn de overhand bij de Drontenaren.

Er was weinig publiek op deze regenachtige dag. Degenen die er wel waren, zagen een fantastische wedstrijd. Eerder dit seizoen had ASVD in Amstelveen nog met 25-10 verloren, deze keer verliep het heel anders.

KVA meende in de eerste helft te kunnen doordrukken, maar de Oosterom-broeders dachten daar anders over. Samen combineerden de mannen voor 11 doelpunten en waren ze een werkelijke plaag voor de defensie van KVA. De thuisploeg stond halverwege op een brutale 13-10 voorsprong.

Laatste minuut

In de tweede helft ging het scoreverloop op en neer. Met nog enkele minuten op de klok kwam KVA via een van hun routiniers aan de leiding. Joram Oosterom (19) zette de thuisploeg eigenhandig op gelijke hoogte: 23-23. In de laatste minuut scoorde KVA van afstand 23-24 en kwam ASVD niet meer langszij.

„We waren scherp en hebben er een echte wedstrijd van gemaakt”, concludeerde coach Brenda Voortman, „Dan is sport soms oneerlijk, want ik vond echt dat we een punt hadden verdiend.”