Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten zoekt hulp van inwoners bij bestrijden van zwerfafval

Gemeente


DRONTEN - De gemeente Dronten is bezig met het opstellen van een beleidsplan voor het tegengaan van zwerfafval. Daarvoor zoekt de gemeente de hulp van de inwoners. Om te beginnen mogen zij een enquête invullen, maar ’t liefst ziet de gemeente dat bewoners willen meedenken over initiatieven om hun omgeving schoon te houden.

De enquête staat sinds gisteren online. „Met de resultaten van deze enquête kunnen we de oplossingen voor het schoonmaken en schoonhouden van de leefomgeving beter afstemmen op uw wensen en beleving”, schrijft de gemeente in een toelichting.

Prettig woonklimaat

„Een schone leefomgeving, zorgt voor een prettig woonklimaat. Zo weinig mogelijk zwerfafval is hiervoor belangrijk. Daar kan iedereen op zijn of haar manier aan bijdragen. We willen graag beter weten hoe schoon u de openbare ruimte in Dronten vindt, hoe we dat kunnen verbeteren en hoe we dat samen met u kunnen doen.”

De gemeente vraagt de burgers ook of ze meedoen aan één van de drie initiatieven op het gebied van zwerfafval: vrijwilligers die zwerfafval opruimen, ‘adopteer een afvalbak’ en de landelijke opschoondag. „Wat is voor u belangrijk om mee te doen aan een initiatief voor het schoonhouden van de omgeving?”, zo luidt één van de vragen.