Natuurwerkdag in het Torenbosje.
Natuurwerkdag in het Torenbosje. eigen foto

Overbodige struiken uit het Torenbosje krijgen tweede leven in Almere

Algemeen

DRONTEN - Onder een stralend blauwe lucht en met prachtige herfstkleuren als werkomgeving gingen vijftien vrijwilligers vrijdag aan de slag in het Torenbosje. Tijdens deze editie van de natuurwerkdag kreeg de uitgestoken opslag een tweede leven.

„De vlier, els, boswilg, populier en zelfs de bramen die er te veel staan in het Torenbosje worden verzameld en opgehaald voor de Bomenhub Burgerboerderij Oosterwold bij Almere”, aldus de stichting Projecten Rondom Het Torenbosje, „Ze worden daar opnieuw geplant op een 0,5 ha groot terrein.” 

Deze actie vond plaats op initiatief van Meer Bomen Nu. Zij verzamelen jonge zaailingen en stekken die op ongewenste plaatsen staan. Alleen al in Flevoland hebben boeren en burgers 35.000 bomen en struiken aangevraagd.

Klussen

Op het programma in het Torenbosje stonden verder de gebruikelijke klussen als houtsnippers uitrijden, kapotte palen vervangen en het verwijderen van opslag van ongewenste bomen en struiken. 

Naast de vaste vrijwilligers, waaronder enkele leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Almere College, verwelkomde het Torenbosje ook nieuwe gezichten. Zij lieten zich de soep van enkele zorgcliëntjes van Hanneke’s Pluktuin goed smaken.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden