Zwembad De Abelen in Swifterbant.
Zwembad De Abelen in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Opknapbeurt zwembad Biddinghuizen hoeft niet persé te wachten op Swifterbant

Gemeente

BIDDINGHUIZEN - B en W wilden één gezamenlijk voorstel doen voor de renovatie van de openluchtzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant. Op initiatief van Leefbaar Dronten en VVD koppelde de gemeenteraad beide plannen donderdag los van elkaar. Biddinghuizen hoeft nu niet meer te wachten tot er een uitgewerkt plan voor Swifterbant ligt.

Biddinghuizen heeft al anderhalf jaar een plan voor een opknapbeurt van zwembad De Alk. Dat is te danken aan een grote inzet van de bewoners. Hun plan voor De Alk wordt breed gedragen in het dorp, constateren Leefbaar en VVD.

Eén plus één is drie

Swifterbant maakte dit jaar een ontwerp voor het zwembad. De gemeente kijkt nog of dit plan haalbaar is. Onder het mom van één plus één is drie wilden B en W beide plannen gezamenlijk oppakken. De twee fracties wijzen er echter op dat Biddinghuizen al lang genoeg wacht.

„Beide dorpen hebben hun eigen dynamiek en hun eigen identiteit”, zo motiveren Leefbaar en VVD hun voorstel om ze onafhankelijk van elkaar te beoordelen, „Dat maakt dat ook de beide zwembaden elk hun eigen vorm en invulling vragen.”

Het voorstel om beide zwembaden los te koppelen werd donderdag omarmd door de voltallige gemeenteraad. Ook verantwoordelijk wethouder Ton van Amerongen ging erin mee. Hij hoopt wel dat de gemeente onderdelen van de plannen in combinatie mag oppakken, als dit voordeel oplevert.