Siert Jan Lap - CDA
Siert Jan Lap - CDA ©maartenheijenk.nl

Eerst gemeentehuis voor 25 miljoen verbouwen en dan de receptie wegbezuinigen?

Gemeente

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt de receptie van het gemeentehuis vanaf 2024 niet meer fulltime bemand. CDA en SP snappen daar niets van, vooral omdat hetzelfde gemeentehuis pas nog voor 25 miljoen euro is verbouwd.

Het gemeentebestuur denkt jaarlijks 37.000 euro te kunnen bezuinigen op de receptie van het gemeentehuis. De fracties van CDA, SP en Leefbaar stemden donderdag tegen deze bezuiniging. De rest van de raad hoopt op financieel betere tijden en wil pas een definitieve beslissing nemen als er écht bezuinigd moet worden.

Visitekaartje

Volgens het CDA is de receptie het visitekaartje van het gemeentehuis en levert wegbezuinigen nauwelijks een besparing op. Fractievoorzitter Siert Jan Lap wijst erop dat de receptie voor de inwoners, die niet alles via internet doen, het eerste aanknopingspunt met de gemeente is: „Als we de dienstverlening op een hoger niveau willen brengen, lijkt het ons niet logisch om die receptie weg te doen.”

„We hebben 25 miljoen euro gepompt in dit mooie gemeentehuis”, zei SP’er Peter Duvekot. Hij noemde dat gemeentehuis ‘prachtig’: „Maar om dan over een paar jaar te zeggen dat we niet genoeg geld hebben voor ons visitekaartje, dat is héél gek. Dat kunnen we niet doen!”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden