Laziste Hillebregt - D66
Laziste Hillebregt - D66 ©maartenheijenk.nl

Elk dorp een groot schaakbord in de open lucht: „Zorgt voor ontmoeting”

Sport

DRONTEN - Als het aan de gemeenteraad ligt, komt er in elk dorp een groot openluchtschaakbord. „Dat zorgt voor ontmoeting tussen jong en oud”, verwacht Lazise Hillebregt van D66, „Het verbroedert.”

De hele raad ging donderdag akkoord met het voorstel van D66. Alleen Suzanne Stoop van de PvdA moest er een beetje om lachen. Zij vroeg aandacht voor armoede in gezinnen en noemde het schaakvoorstel ‘geneuzel over een paar duizend euro’: „Pardon D66, een schaakbord… Het is leuk, maar als je dat vergelijkt met je huishoudportemonnee, dan hebben we het over het kopen van een ijsje.”

Mooie uitkomst

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) was veel minder cynisch. Hij vertelde dat hij de mogelijkheden graag wil onderzoeken: „Ik kijk uit naar een mooie en positieve uitkomst. Ik zie er wel wat in.”

Volgens Lazise Hillebregt zijn de bibliotheek en de schaakvereniging enthousiast over haar voorstel: „Zij willen meedenken en faciliteren, bijvoorbeeld door het uitgeven van de schaakstukken of het organiseren van activiteiten en toernooien.”

Schaakclub

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden