Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Buren moeten overlast van puinbreker 12 dagen per jaar accepteren

Algemeen

DRONTEN - De Raad van State heeft de omwonenden van Knipscheer op het bedrijventerrein Dronten Noord op alle fronten in het ongelijk gesteld in hun bezwaren tegen een puinbreker.

Volgens het bedrijf is de puinbreker maximaal twaalf dagen per jaar aanwezig om hooguit 10.800 ton puin per jaar te breken. De stichting Belangenbehartiging Handelsweg, Installatieweg en Produktieweg en een individuele bewoner vrezen overlast. Zij gingen in beroep tegen de door de gemeente Dronten verleende vergunning.

Kiezen er zelf voor

De gemeente wees erop dat bewoners van bedrijfswoningen ervoor kiezen om op een bedrijventerrein te gaan wonen. Dat betekent dat ze ook voor enige hinder kiezen. De bewoners zijn het daar niet mee eens, maar volgens de Raad van State wordt keurig voldaan aan de regels voor geluid, geur, stof en gevaar. 

De Raad wijst erop dat de dichtstbijzijnde woning ongeveer 150 meter verderop staat. Mede omdat de puinbreker maximaal 12 dagen per jaar draait, vindt de Raad van State dat de belangen van de omwonenden niet onevenredig worden geschaad.

Raad van State

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden