De camping gezien vanaf De West.
De camping gezien vanaf De West. Google StreetView

Rechtbank: Wisentbos mag kampeerplaats ontruimen als iemand er permanent woont

Algemeen

DRONTEN - Camping ā€™t Wisentbos stond volledig in haar recht toen zij in 2019 een campingplaats ontruimde en de huurder de toegang tot het terrein ontzegde. De huurder had zich als permanent bewoner ingeschreven in het bevolkingsregister en dat is op deze camping verboden.

De huurder mocht zijn kampeerplaats niet permanent bewonen. Volgens de overeenkomst mag hij er in de wintermaanden alleen in de weekeinden en de schoolvakanties verblijven. Toen bleek dat de kampeerder zich in het bevolkingsregister had laten inschrijven, was hij niet meer welkom op de kampeerplaats.

Hoger beroep

De huurder ging in beroep en kreeg in eerste instantie gelijk bij de rechtbank in Lelystad. Dat kwam onder andere omdat de gemeente Dronten zijn inschrijving had geaccepteerd. In hoger beroep bepaalt de civiele rechter in Leeuwarden nu dat de camping volledig in haar recht stond.

EĆ©n van de argumenten van de huurder was dat er op ā€™t Wisentbos meerdere permanente bewoners zijn en dat de camping dat toestaat. ā€žDat wordt echter gemotiveerd bestredenā€, stelt de rechtbank, ā€žEr is ook geen bewijs van aangeboden.ā€
Nu de camping in het gelijk is gesteld, moet de huurder de proceskosten betalen. Dit komt neer op ruim vierduizend euro.

ā€˜t Wisentbos

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden