Paul Gach - VVD
Paul Gach - VVD ©maartenheijenk.nl

Grofvuil aan de weg zetten goedkoper als je ‘t samen met de buren doet

Gemeente

DRONTEN - Het tarief voor het laten ophalen van grofvuil gaat volgend jaar voor de eerste kuub omhoog van 25 naar 35 euro. Bij grote hoeveelheden wordt het juist goedkoper.

„Het is wenselijk het ophalen te ontmoedigen”, stelt het gemeentebestuur. Met het hogere begintarief hoopt de gemeente te bevorderen dat inwoners hun grofvuil naar de milieustraat brengen.

Geen auto

„Dat is prima als je een auto bezit”, reageert Frans Rietveld van de SP. Hij wijst erop dat er veel mensen zijn die geen auto hebben: „Dat zijn vaak de mensen met minder inkomen. Die moeten straks dik betalen, terwijl ik het gratis kan brengen.”

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen heeft moeite met die redenering: „Je moet voorzichtig zijn met het de term ‘gratis’. Het kan aanvoelen als gratis, maar het wordt door iedereen betaald. In die zin is het niet gratis.”

Grote hoeveelheden

Paul Gach van de VVD ziet ook voordelen aan de nieuwe regeling. Als de gemeenteraad vanavond akkoord gaat met de nieuwe tarieven, worden buren aangemoedigd om de krachten te bundelen.

„Dit is een stimulans voor buren om het gezamenlijk in één keer aan de straat te zetten”, zegt Gach, „Dan kan de gemeente het in één keer ophalen en wordt het voordeliger dan nu.”

Gemeenteraad

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden