Bert Rook - CDA
Bert Rook - CDA ©maartenheijenk.nl

Een grotere of kleinere rolcontainer is prima, maar dan moet je wel 40 euro betalen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten krijgt regelmatig aanvragen van inwoners die een grotere of kleinere rolcontainer willen. Dat kan, maar vanaf volgend jaar brengt de gemeente daarvoor wel 40 euro in rekening.

Standaard krijgen bewoners van laagbouwwoningen een minicontainer voor plastic (240 liter), groen afval (240 liter) en papier (180 liter). B en W wijzen erop dat het wisselen van containers kosten met zich meebrengt: niet alleen de minicontainer zelf, maar ook personeels- en transportkosten.

Allemaal nieuwe containers

De gemeente is van plan om alle rolcontainers te voorzien van een chip. Doel is onder andere het registreren van inwoners die hun afval niet goed scheiden. Het betekent dat iedereen op den duur nieuwe containers krijgt.

CDA-raadslid Bert Rook vindt dat een mooi moment om te vragen of inwoners een grotere of kleinere container willen. Hij stelt voor om dan die 40 euro niet in rekening te brengen. De CDA’er werd op zijn wenken bedend. De verantwoordelijke ambtenaar antwoordde dat dit inderdaad de bedoeling is.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden