Herman Kraak - rector Ichthus College
Herman Kraak - rector Ichthus College ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Almere en Ichthus College zien concentratie van scholen bij Perron niet zitten

Algemeen

DRONTEN - Er wordt in Dronten al jarenlang gesproken over nieuwbouw van de scholen voor voortgezet onderwijs in de stationsomgeving. Het Ichthus College ziet dat echter helemaal niet zitten en het Almere College blijft liever aan de Educalaan.

Rector Herman Kraak van het christelijke Ichthus College zei donderdag tegen de gemeenteraad dat zijn school haar voorkeur voor een locatie van de nieuwbouw nog niet publiekelijk maakt. Hij voegde er meteen aan toe: „Het heeft zeker niet onze eerste voorkeur om in het gebied bij Het Perron iets van een onderwijsboulevard te laten ontstaan. Daar zijn we érg terughoudend in.”

Hele grote nadelen

Voorzitter Caren Japenga van het college van bestuur van het Almere College denkt dat een concentratie van scholen voor voortgezet onderwijs bij Het Perron voordelen kan hebben: „Aan de andere kant zien we niet zo ver hier vandaan dat het ook hele grote nadelen kan hebben. Daar moeten we dus goed over nadenken.”

Terwijl Kraak zich niet wil uitspreken over een locatie van zijn nieuwe school, doet Japenga dat wel: „Als Almere College hebben wij onze voorkeur uitgesproken voor de huidige plek.” Dat heeft onder andere te maken met de investeringen die het Almere College recentelijk heeft gedaan in het gebouw aan de Educalaan.

Ook het Ichthus College is gehecht aan de huidige locatie, aan de Jupiterstraat. „Een mooie plek voor een middelbare school”, aldus Herman Kraak. Hij wijst er echter ook op dat de gemeente Dronten fors wil groeien. Dat betekent dat er goed gekeken moet worden wat er nodig is voor de scholen voor voortgezet onderwijs.

Niet te groot of te klein

Overigens stelt ook het basisonderwijs eisen aan het Almere College en het Ichthus College. „Scholen moeten niet te groot of te klein worden”, zegt Yzaak Jacobi van stichting Codenz namens de gezamenlijke basisscholen. 

Hij pleit voor een stabiele bedrijfsvoering en niet te veel schommelingen in de leerlingenaantallen in de loop van de tijd: „En daar kunnen we met de gebouwen invloed op uitoefenen.” Volgens Jacobi moet het mogelijk zijn om in de gemeente Dronten twee levensbare scholen voor voortgezet onderwijs neer te zetten.

Ichthus College

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden