Het Ichthus College in Dronten.
Het Ichthus College in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Ichthus College is voorlopig niet van plan te investeren in beter binnenklimaat

Algemeen

DRONTEN - Het binnenklimaat laat op veel gebouwen van het Almere College behoorlijk te wensen over. Dat vertelt voorzitter Caren Japenga van het college van bestuur. Rector Herman Kraak van het Ichthus College gaat nog een stapje verder en zegt dat zijn school voorlopig niet van plan is om in Dronten te investeren om de gebouwen aan de corona-eisen te laten voldoen.

Japenga en Kraak waren donderdag te gast bij de gemeenteraad van Dronten om te praten over de nieuwbouw of renovatie van hun schoolgebouwen. „Voor ons is het sinds deze pandemie heel erg belangrijk dat wij veel aandacht gaan besteden aan binnenklimaat”, zei Japenga, „Dit laat op veel van onze scholen behoorlijk te wensen over. Dat is een nieuw en belangrijk aspect.”

Gedateerde gebouwen

Voor het christelijke Ichthus College ligt dat niet anders. Herman Kraak: „We hebben te maken met gedateerde gebouwen.” Hij vertelde dat zijn school onderhoud uitstelt vanwege onzekerheid over de plannen voor nieuwbouw of renovatie in Dronten.

Over eisen in verband met corona stelde Kraak: „Je wilt sowieso een gezond binnenklimaat; zeker voor de leerlingen maar ook voor de medewerkers. Dat vergt veel investeringen, maar het is zonde om dat nu uit te voeren.”