Rik Breemhaar was zaterdag goed voor een doelpunt.
Rik Breemhaar was zaterdag goed voor een doelpunt. © Ringfoto Doornbos

Asv Dronten bekert door na spektakelstuk, Swift uitgeschakeld

DRONTEN/SWIFTERBANT - Asv Dronten heeft zaterdag de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. De tweedeklasser rekende in een waar spektakelstuk af met eersteklasser KHC: 2-3. Swift’64 verloor met 1-2 van Hoevelaken en vloog zodoende uit het toernooi.

Asv Dronten startte de wedstrijd moeizaam en stond al snel met 1-0 achter. Door een treffer van Yordi Schols werd die schade al rap gerepareerd, maar de Drontenaren moesten nog een keer in de achtervolging. KHC waarschuwde al met twee dikke kansen in één aanval en sloeg kort daarna toe: 2-1.

Na rust kreeg de ploeg van trainer Patrick Posthuma het toch voor elkaar om af te rekenen met KHC. Voetballend ging het al keurig mee met de eersteklasser, maar in de tweede helft werd daar ook nog eens een resultaat aan gekoppeld. Eerst was Rik Breemhaar vanuit een corner goed voor de 2-2, waarna asv Dronten met enig geluk op voorsprong kwam. Een corner van Jeroen van der Meer werd in het eigen doel gewerkt door KHC’er Durk van der Leest. Dat bleek tevens de beslissende te zijn, want door een 2-3 zege bekerde asv Dronten knap door.

Swift uitgeschakeld
Swift’64 kreeg het zaterdag niet voor elkaar om de volgende ronde te bereiken. Tegen Hoevelaken kwam het door een goal van Mitchel Venverloo nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na een vroege rode kaart voor Tom Sloetjes werd alles anders. Hoevelaken stelde voor de rust al orde op zaken en greep na de rust de overwinning: 1-2.