Christelijk Mannenkoor Dronten
Christelijk Mannenkoor Dronten eigen foto

Christelijk Mannenkoor Dronten stopt ermee: „In negatieve spiraal terechtgekomen”

Cultuur

DRONTEN - Het Christelijk Mannenkoor Dronten heeft besloten om zichzelf op te heffen. „De belangrijkste oorzaak is de lange stilstand tijdens de lockdown”, aldus het bestuur, „Het koor is in een negatieve spiraal terechtgekomen. Veel leden hebben het lidmaatschap opgezegd en ledenwerving heeft onvoldoende resultaat gehad.”

Het Christelijk Mannenkoor Dronten is opgericht in 1992. In de jaren daarna groeide het koor tot 60 leden. Het koor had bekendheid in de ruime omgeving van Flevoland.

Veel concerten

In de loop der jaren gaf het mannenkoor veel concerten in kerkcentrum De Ark. Dat gebeurde vaak samen met andere koren. Ook verleende het koor vaak medewerking aan kerkdiensten en waren er optredens in verzorgingshuizen.

Het koor beseft dat de beslissing een teleurstelling is voor veel mensen die hen een warm hart toedragen: „Het bestuur en de koorleden bedanken de dirigenten en de muzikale begeleiders. de sponsoren, welke het koor ondersteund hebben, en de trouwe luisteraars”, aldus het Christelijk Mannenkoor Dronten.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden