Theo Weesepoel
Theo Weesepoel ©maartenheijenk.nl

Omwonenden Roodbeenweg blij: „De slag gewonnen, de strijd is nog niet voorbij”

Algemeen

DRONTEN - De omwonenden zijn blij dat B en W geen vergunning geven voor de huisvesting van 48 arbeidsmigranten in de bestaande boerderij aan de Roodbeenweg 17A. Tegelijkertijd beseffen ze dat eigenaar Eric Daniëls meer ijzers in het vuur heeft. „We hebben de slag gewonnen, de strijd is nog niet voorbij”, reageert woordvoerder Theo Weesepoel.

Het gemeentebestuur heeft de aanvraag afgewezen omdat de door Daniëls getekende slaapkamertjes veel te klein zijn én omdat hij de buurt onvoldoende heeft betrokken bij zijn plannen.

Risico genomen

De omwonenden beseffen dat de initiatiefnemer het hier niet bij laat zitten. „Hij heeft te weinig ruimte voor de slaapkamers ingetekend en heeft daarmee een groot risico genomen. Waarschijnlijk is het voor hem niet zo moeilijk om een nieuwe aanvraag in te dienen voor minder dan 48 mensen”, vermoedt Weesepoel. Bovendien volgen er nog aanvragen over nieuwbouw op de kavel. In totaal wil de ondernemer er 300 buitenlandse werknemers onderbrengen.

„Wat voor ons het belangrijkste is, is het feit dat de gemeente meegaat met onze bezwaren tegen de buurtparticipatie”, vervolgt de woordvoerder van de buurt, „Zo’n inspraakproces kost tijd en bij Daniëls leek het nergens op.” Theo Weesepoel constateert dat andere initiatiefnemers in de buurt (Vereecken en Twisk) die tijd wél hebben genomen. Hij is blij dat de gemeente daarover nu haar waardering uitspreekt.

Roodbeenweg

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden