Barry Hoogezand - VVD
Barry Hoogezand - VVD ©maartenheijenk.nl

VVD-lijst met vooral autochtone mannen: „Ik vind de lijst juist heel divers”

Algemeen

DRONTEN - De VVD heeft na de SP als tweede haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd. Op ’t eerste gezicht een lijst met vrijwel uitsluitend autochtone mannen. „Ik vind de lijst juist heel divers”, reageert lijsttrekker Barry Hoogezand.

De VVD had haar lijsttrekker vorige maand al gekozen. Op de rest van de lijst is de 19-jarige Erik Sjoers de ‘hoogste nieuwkomer’. De huidige raadsleden Remco de Maaijer en Paul Gach staan op eigen verzoek onderaan de lijst.

Diversiteit

Barry Hoogezand antwoordt op de vraag over de diversiteit van de lijst: „Kijk eens naar leeftijd, naar achtergrond, naar opleidingsniveau, we hebben ondernemers, ambtenaren, militairen. Kijk ook eens waar mensen vandaan komen en naar hun bagage, dan is het zéker een hele diverse lijst. Dat vind ik ook juist het leuke aan deze lijst.”

„Het is ook een vrij jong team met een goede mix van ervaren en nieuwe mensen. Er zit veel enthousiasme in”, aldus Hoogezand, „Ik heb heel veel zin om met dit team de volgende periode in te gaan.”

De lijsttrekker is blij met twee goede en zeer ervaren vrouwen hoog op de lijst. Hij vertelt dat de VVD een oproep heeft gedaan onder de leden om zich te melden voor de kandidatenlijst. En hij hoopt dat zich de volgende keer meer vrouwen melden.

Kandidatenlijst VVD:

 1. Barry Hoogezand
 2. Ton van Amerongen
 3. Trudy Stoker-Dol
 4. Paul Zuurendonk
 5. Erik Sjoers
 6. Theo Vulink
 7. Saskia Haarhuis-Veldman
 8. Lubbert Kramer
 9. Leon Schuiling
 10. Rick Vrakking
 11. Guido Stek
 12. Riets-Auke Rienstra
 13. Guido de Leeuw
 14. Paul Gach
 15. Remco de Maaijer
 16. Jaap Kodde

.

Gemeenteraadsverkiezingen