©maartenheijenk.nl)

In waanzinnig duel pakt Reaal Dronten eindelijk weer een zege

DRONTEN - Het duel tussen Reaal Dronten en VSW is er zaterdag eentje om de vingers bij af te likken. Het publiek mist echt iets, want Reaal wint met maar liefst 5-4 van de ploeg uit Windesheim.

Het bal wordt binnen de kortste keren geopend door Joey Platenkamp, die VSW in Dronten op een 0-1 voorsprong zet. Het is een begin van een, zacht gezegd, doelpuntrijke middag, want de teller stokt pas bij negen treffers. Reaal komt na de snelle tegenvaller wel weer terug en maakt na tien minuten gelijk via Tim Murks. Jelle Zaal brengt zijn ploeg vervolgens op 2-1 en als Taha Fawzi na een half uur voor de 3-1 tekent, lijkt Reaal af te stevenen op een zege.

Maar VSW gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft nog voor de rust de schade weer gerepareerd. Eerst is Joey Platenkamp nog een keer trefzeker, om vervolgens toe te zien hoe Luca Platenkamp met een keurige volley voor 3-3 zorgt.

Daarmee is het feest even voorbij, maar in de laatste twintig minuten gaat het toch weer los. Opnieuw Zaal is verantwoordelijk voor een nieuwe Drontense voorsprong en de zege wordt binnengehaald als ook Fawzi zijn tweede van de middag maakt. Joey Platenkamp zorgt in blessuretijd nog wel voor 5-4, maar het laatste offensief van VSW levert niets meer op. Het eindigt in 5-4, voor Reaal een welkome opsteker. Voor de toeschouwers die thuis zitten vooral jammer dat ze er niet bij zijn geweest.