Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

Project ‘landjepik’ volgens PvdA nog lang niet ten einde: „Je ziét het gebeuren…”

Gemeente

DRONTEN - Nog 140 gevallen, dan kan het boek ‘oneigenlijk grondgebruik’ in het gemeentehuis dicht. Dat stelt wethouder Ton van Amerongen (VVD). PvdA-raadslid Suzanne Stoop gelooft er niets van: „Dit project heeft geen einde.”

Omdat de gemeente het vroeger allemaal liet gebeuren, volgde er de afgelopen jaren een inhaalslag bij de aanpak van illegale tuinvergrotingen. Het leidde tot veel discussie over de manier waarom de gemeente met de inwoners communiceert.

Alert zijn

B en W denken het project bijna te hebben afgerond. Suzanne Stoop daarentegen stelt dat het dossier een open einde heeft: „We moeten alert zijn op toekomstige gevallen.”

Volgens de PvdA’er doen zich in nieuwbouwwijken alweer nieuwe gevallen van ‘landjepik’ voor. Ze wijst op inwoners waarvan de tuin aan bos grenst en die een deur in de schutting hebben: „Dat kàn niet. Ik wil geen verrader zijn, maar als je een rondje loopt: je ziét het gebeuren…”

Bewust maken

„Over een paar jaar is er een paadje, want dat is makkelijk met je hond uitlaten. Daar begint het. Over tien jaar heb je niet alleen een paadje, dan is er ook een struik geplant. We moeten inwoners ervan bewust maken dat dit niet de bedoeling is.”

Stoop wil voorkomen dat dit soort gevallen over een paar jaar weer tot onenigheid leidt. Ze adviseert het gemeentebestuur om nú op een vriendelijke en aardige manier te zeggen: „Pas op, dit mag niet.”

Oneigenlijk grondgebruik

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.