De huidige nee-ja- en nee-neestickers.
De huidige nee-ja- en nee-neestickers. ©maartenheijenk.nl

Plan voor invoering ja-jasticker in gemeente Dronten kant en klaar

Algemeen

DRONTEN - Er ligt een kant en klaar plan voor de invoering van de ja-jasticker. Dat zegt wethouder Ton van Amerongen (VVD) in antwoord op vragen van de CDA-fractie.

Ondanks verzet van de VVD-fractie en Ondernemersvereniging De Driehoek besloot de gemeenteraad deze zomer de ja-jasticker in te voeren. Het betekent dat inwoners er om moeten vragen, anders krijgen ze geen folders in de brievenbus. Op deze manier wil de gemeenteraad de hoeveelheid oud papier terugdringen.

Hup we beginnen

Volgens Dinand Ekkel (CDA) is invoering van de sticker geen probleem: „Hoe moeilijk kan het zijn? Je schaft 20- of 30-duizend ja-jastickers aan, je verandert de website, je legt ze hier in de hal en hup jongens, we kunnen beginnen. Waarom is dat nog niet gebeurd?”

Danieke van Baal van GroenLinks is de indiener van het plan en zij vertelde in een reactie dat het niet zo eenvoudig is als haar CDA-collega doet voorkomen. Vooral juridisch moet er nog wel wat geregeld worden. Wethouder Van Amerongen zei daarop dat het plan klaar is, inclusief een campagne om de inwoners erop voor te bereiden.