Een BOA van de gemeente Dronten.
Een BOA van de gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Terwijl er overal rellen zijn, deelden BOA’s in Dronten nog geen enkele prent uit

Gemeente

DRONTEN - „We zien overal vreselijke excessen, maar we moeten constateren dat de Drontenaren zich gezagsgetrouw aan de regels houden.” Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben over ongehoorzaamheid met betrekking tot de coronaregels. De BOA’s in Dronten schreven de afgelopen weken geen enkele bekeuring uit.

„Mijn BOA’s lopen frequent rond”, aldus de burgemeester, „Zij zien een samenleving die zich keurig netjes aan wetten en regels houdt.” 

Volgens Gebben is er sprake van ‘een enkele uitzondering’, maar kunnen de BOA’s die af met een waarschuwing. Bij een tweede overtreding volgt er ‘een forse prent’: „Maar tot nu toe is dat niet nodig geweest.”

PvdA

Jean Paul Gebben deed zijn uitspraken in antwoord op vragen van PvdA-raadslid Suzanne Stoop. Zij constateerde dat de burgemeester zich enkele weken geleden nogal coulant toonde. Het raadslid vroeg zich af of dat in de huidige situatie nog steeds gepast is.

De burgemeester zei in een reactie dat hij zich ernstig zorgen maakt over codes rood en zwart: „Morgen komen er waarschijnlijk forse maatregelen.” 

Gebben zegt in Dronten de wet te handhaven: „Maar we gaan ook uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemers, sportverenigingen en dergelijke. En ik kan zeggen dat ik daar erg trots op ben.”

Vaccineren