Afbeelding
eigen foto Flevostar

Sportclub Flevostar maakt reclame voor zichzelf met ludieke Sinterklaasactie

Sport

DRONTEN - Bewoners en begeleiders van diverse woonvormen in de gemeente Dronten werden woensdagavond verrast. Er stonden een paar Pieten en bestuursleden van sportclub Flevostar voor de deur. Zij gaven een pakketje met informatiemateriaal en wat lekkers voor de bewoners en hun begeleiders af.

Flevostar is een sportclub voor mensen ‘met en zonder beperkingen’. Zij spelen zaalvoetbal, badminton, rolstoelbasketbal, darts, tennis en ritmisch gym. „We merken dat er nog steeds mensen in Dronten zijn die onze mooie en gezellige club niet kennen”, zegt bestuurslid Jan Tolhoek.

Drie ploegen

Omdat de geplande Sinterklaasviering van Flevostar dit jaar vanwege corona niet doorging, zetten enkele bestuursleden Pieten in om de ploeg onder de aandacht te brengen. Woensdag gingen drie ploegen op pad om zich op een bij Sinterklaas passende manier te presenteren bij diverse woonvormen.

Zij bonsden op de ramen en de atletische Pieten maakten een handstand of radslag. Uiteraard werden de gebruikelijke liederen gezongen. „Overal werden we enthousiast ontvangen, aldus de vereniging, „Het was absoluut een geslaagde actie.”