Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Provincie geeft extra geld aan bedrijven, als ze overdag van de stroom afblijven

Algemeen

DRONTEN - Bedrijven in de gemeente Dronten kunnen een vergoeding krijgen als zij minder stroom afnemen. Dat meldt de provincie Flevoland. Samen met onder andere de gemeente Dronten stimuleert de provincie bedrijven en instellingen om minder energie te gebruiken op drukke momenten. Ook vragen ze om energie te besparen. Op die manier moet er ruimte ontstaan voor nieuwe grootverbruikers van stroom.

De gemeente Dronten en de provincie bundelen de krachten met de gemeente Lelystad en de netbeheerders Liander en Tennet om het elektriciteitsnetwerk op peil te brengen. Hun energie richt zich vooral op het vinden van oplossingen voor Lelystad-Zuid.

Maximale capaciteit

Het onderstation Zuiderveld in Lelystad heeft de maximale capaciteit bereikt. Daardoor is het niet mogelijk om nieuwe grootverbruikers van stroom aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Het nieuwe samenwerkingsverband moet ervoor zorgen dat deze nieuwkomers toch stroom krijgen.

Daarnaast werken gemeenten, provincie en netbeheerders intensief samen om zo snel mogelijk een nieuw onderstation te bouwen. Daarvoor moet een locatie worden gekozen, moeten vergunningen worden geregeld en afspraken worden gemaakt. „De verwachting is dat in 2026 een nieuw onderstation gereed is en in gebruik genomen kan worden”, aldus de provincie.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden