De polikliniek van St Jansdal in Dronten.
De polikliniek van St Jansdal in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Nog onduidelijk of Drontenaren met minimapolis bij St Jansdal terecht kunnen

Algemeen

DRONTEN - Is het denkbaar dat inwoners met de minima-zorgverzekering van de gemeente Dronten straks niet terecht kunnen in de polikliniek in het eigen dorp en in de ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk? St Jansdal denkt dat het zo’n vaart niet loopt. Antwoorden van de gemeente en Univé laten op zich wachten.

Woensdag maakte St Jansdal bekend er voor volgend jaar nog niet uit te zijn met de zorgverzekeraars. De inwoners kregen het advies om nog even te wachten met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. 

De gemeente Dronten ondertekende een dag later wel een nieuwe zorgverzekering. Ondanks het bericht van St Jansdal zette wethouder Peter van Bergen donderdag zijn handtekening onder een overeenkomst met Univé voor de gemeentepolis voor minima.

Instandhouden

St Jansdal twijfelt over het zetten van de handtekening met zorgverzekeraars, omdat de meeste tijdens de onderhandelingen inzetten op het leveren van aanzienlijk minder patiëntenzorg en krimp van het ziekenhuis. Heeft de gemeente Dronten bij het aangaan van de overeenkomst met Univé voorwaarden gesteld over het instandhouden van de zorg in Flevoland? 

De gemeente wil de beantwoording van dergelijke vragen eerst afstemmen met Univé. Daarna treedt de gemeente er pas mee naar buiten. De zorgverzekeraar zelf is sinds vrijdag nog niet aan het geven van een reactie toegekomen. Dat geldt dus ook voor de vraag of het denkbaar is dat mensen met een gemeentepolis straks niet bij de polikliniek in Dronten terecht kunnen. 

Arend Jan Poelarends van de raad van bestuur van St Jansdal wil geen onrust veroorzaken. Univé is onderdeel van het inkoopconcern Coöperatie VGZ. „Wij verwachten met VGZ een contract voor 2022 te sluiten”, aldus Poelarends.

Zorgverzekering

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden