Een tekening van het plan voor De Boeg.
Een tekening van het plan voor De Boeg. screenshot bestemmingsplan

Mag er eindelijk gebouwd worden bij De Boeg, heeft de aannemer geen tijd

Algemeen

DRONTEN - Woningbouwprojecten kennen een lange voorbereidingstijd. Op de locatie van het voormalige tuincentrum De Boeg aan De Zuid in Dronten mag nu eindelijk gebouwd worden, maar heeft de aannemer geen tijd. De procedure bij de gemeente nam zó veel tijd in beslag, dat de aannemer andere projecten heeft ingepland.

„Na een heel lang traject is de kogel door de kerk en kan er gebouwd worden”, vertelde  makelaar Bart Wijnands donderdag aan de gemeenteraad over dit project, „De aannemer heeft eindelijk groen licht, maar heeft nu geen mogelijkheden in de planning. En dus schuift het op.”

Pas eind 2022

Het betekent volgens Wijnands, die sprak namens de NVM-makelaars in Dronten, dat de bouw op de locatie De Boeg pas eind 2022 van start gaat. „Heel vervelend, vooral als je weet dat er nu zoveel vraag is naar woningen”, vindt de makelaar.

Projectontwikkelaar en eigenaar H. van der Steeg BV uit Genemuiden wil op de hoek van De Boeg en De Zuid 38 appartementen, 13 rijwoningen en 10 twee-onder-éénkapwoningen bouwen.