Cultus Inn
Cultus Inn ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Jubileumfeest Jongeren19Nu uitgesteld: „Wat in het vat zit verzuurt niet”

Algemeen

DRONTEN - Jongeren 19Nu viert dit jaar het vijftig-jarig jubileum. „Na vijftig jaar is het doel en de rol die Jongeren19Nu vervult in de vrijetijdsbesteding van onze leden ongewijzigd en speelt de vereniging een belangrijke, sociale rol in Flevoland”, aldus de plattelandsvereniging.

De vereniging had het jubileum het liefst groots gevierd met onder andere een reünie. Door corona is dat uitgesteld: „Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Halverwege 2022 hopen we met elkaar te kunnen proosten op 50 (en een half) jaar Jongeren19Nu.”

Tweeduizend leden

Jongeren19Nu is een provinciale jongerenvereniging met ruim tweeduizend leden. De club opereert in Dronten vanuit verenigingsgebouw Cultus Inn en heeft ook onderkomens in Zeewolde en Emmeloord.

„Onze activiteiten worden voor en door leden georganiseerd en vervullen altijd een behoefte die er is bij onze leden”, meldt het bestuur, „Onze verenigingsgebouwen zijn al jarenlang een plaats om veilig uit te gaan. Onze leden en hun vrijetijdsbesteding staan hierin immers altijd centraal.”

De vereniging begon op 10 december 1971 met als doel het verbinden van jongeren: „En na 50 jaar zijn wij nog altijd een belangrijke vereniging voor de sociale cohesie op het Flevolandse platteland. Met een lange historie aan mooie feesten, sportactiviteiten, creatieve dagen en overige sociale bezigheden.”