VIDEO | Biddinghuizen geniet van de Lichtjestour: „Het was mistig, maar mooi”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Het was mistig, maar mooi.” Zo vat organisator Teun van Beek de editie Biddinghuizen van de Lichtjestour samen. Er waren 29 deelnemende trekkers, de reacties waren overwegend positief en de organisatie was dan ook zeer tevreden.

Net als een dag eerder in Swifterbant, waren er in Biddinghuizen verschillende agrariërs die zich hadden opgegeven, maar die bij nader inzien afzagen van deelname. „Degenen die er wel waren, waren positief en genoten ervan. Dat is het belangrijkste”, vindt Van Beek.

Blij dat er wat gebeurt

„We kennen allemaal de omstandigheden: het moest wat vroeger en het was zeker aan het begin nog niet donker genoeg. Maar je merkt dat de mensen er weer aan toe zijn en dat ze blij zijn dat er wat gebeurt.”

Over die start om drie uur zegt de organisatie dat STADronten, De Klokbeker en De IJsvogel nu eenmaal gebonden zijn aan de maatregel van het kabinet. Evenementen moeten om vijf uur afgelopen zijn. „Dus de keus was: alles naar voren halen of afgelasten. Wij willen allemaal weer wat organiseren, zowel hier in Biddinghuizen als in Swifterbant en Dronten. En dan betekent het dat je om een uur of drie moet starten.”

Vriendengroep

In de Noordoostpolder was vorige week wel een lichtjestour in de avonduren. Daar was het een initiatief van een vriendengroep. „Wij zijn evenementenstichtingen dus wij hebben nu eenmaal te maken met de overheid en de gemeente.”

Teun van Beek constateert dat er altijd mensen zijn die klagen: „Dat heb je bij ieder evenement, hoe je het ook wendt of keert. Maar de meesten zijn positief en dáár doe je het voor. Ook als organisatie hadden wij het liever in het donker gedaan, dat snapt iedereen. Maar de reacties waren zowel in Swifterbant als Biddinghuizen overweldigend.”

Geen winnaars

Er werden dit jaar geen winnaars aangewezen, omdat er dan aan het eind een samenkomst moest worden georganiseerd: „We hebben er bewust voor gekozen om alles coronaproof te doen met de mensen verspreid langs de route.”

Het evenement wordt komende zaterdag (18 december) afgesloten in Dronten: „We hebben een mooie hoeveelheid inschrijvingen, dus dat wordt ook weer een mooie, positieve middag.”

Swifterbant

Dronten, zaterdag 18 december:


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden