Leerlingen van De Wingerd in Afrikaanse kleding.
Leerlingen van De Wingerd in Afrikaanse kleding. eigen foto AFOS

Leerlingen van De Wingerd steunen project voor vergroening van de Sahel

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Leerlingen van De Wingerd hebben 135 euro ingezameld voor projecten in het noorden van Burkina Faso. Het was de opbrengst van de actie die de katholieke basisschool al sinds 1972 voert voor goede doelen.

Twee bestuursleden van Actiecomité Flevoland voor Ontwikkelingssamenwerking (AFOS) vertelden de kinderen van de bovenbouw over hun projecten voor de vergroening van de Sahel. Daarbij gaat het om de aanleg van waterpompen, meertjes, groentetuinen en aanplant van veel bomen.

Grote droogte

„Door de klimaatverandering heeft vooral de noordelijke provincie van Burkina veel te lijden onder grote droogte en het watertekort”, aldus AFOS, „Bovendien zijn er veel vluchtelingen uit het grensgebied neergestreken rondom de provinciehoofdstad, waar onze partnerorganisatie werkzaam is om de leefbaarheid van de bevolking te verbeteren.”

AFOS is blij dat De Wingerd ondanks corona een actie wilde organiseren: „Het was een heel leuke ochtend. Vol aandacht werd er geluisterd en gekeken, in Afrikaanse kleding die de bestuursleden hadden meegebracht, naar het indrukwekkende filmpje over het grote water tekort en de presentatie over de projecten.”

Informatie