De nieuwe brug.
De nieuwe brug. screenshot

Project N307 Roggebot broedt op plannen om snelheid op Hanzeweg te verlagen

Algemeen

DRONTEN - „In samenwerking met de wegbeheerder en de verkeerspolitie beschouwen wij momenteel welke maatregelen wij aankomend jaar kunnen nemen om de snelheid van het verkeer te verlagen.” Dat schrijft het project N307 Roggebot naar aanleiding van een enquête.

Bij Roggebot wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe brug en de bijbehorende nieuwe verkeerssituatie. 35% van de mensen die de enquête invulden, ondervinden last van het verkeer. „Deze hinder ontstaat onder andere door te hard rijden”, schrijft de projectgroep.

Doorstroming

De beoordeling van de bereikbaarheid en de doorstroming op en rond de Hanzeweg en Flevoweg (N307) is iets beter dan een half jaar geleden. De projectgroep merkt echter op dat dit pas echt verbetert na afronding van het project: „Tot die tijd doen wij er alles aan om de verkeerssituatie zo gunstig mogelijk, binnen de ruimte en mogelijkheden die er zijn, in te richten.”

De afgelopen weken is al geprobeerd om de overzichtelijkheid van de verkeerssituatie te verbeteren. Obstakels staan nu minder dicht bij de weg.

Knooppunt Roggebot

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.