Afbeelding
Aangeleverd

Top drie leukste vakanties voor 2022

Partnerbijdrages

Maak jij ook al plannen voor een vakantie in 2022? En heb je wel eens aan een wandelvakantie in Europa gedacht? Lees dan snel verder voor een top drie van de leukste wandelvakantie in het jaar 2022.

Het mysterie van de Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden liggen in de driehoek Schotland, Noorwegen en IJsland en kenmerken zich door de ruige en ongerepte natuur. Imposante kliffen rijzen op vanuit de Atlantische Oceaan waarop de golven zich stuk slaan. Tijdens deze 9-daagse rondreis volgen we oude wandelpaden, kamperen we bij idyllische stroompjes en bezoeken de mooiste plekken van het eiland die niet zijn overspoeld door massa toerisme. Houdt je van een uitdaging dan is deze beleving van de Faeröer eilanden een echte aanrader voor een prachtige wandelvakantie in Europa.

Il sentiero della Valmalenco

Deze waanzinnige hoog alpiene huttentocht, op de grens van Italië en Zwitserland, voert je langs gletsjers, ijskoude bergmeren en geeft uitzichten op 4000-ers van het gebied. Het pure en onbekende Valmalenco op zijn best! Je overnacht in gastvrije, comfortabele en levendige berghutten en geniet in de avond van een goede maaltijd. Samen met de groep ben je onderweg en beleef je de huttentocht op een intense manier. Een wandelvakantie om nooit te vergeten. Wist je dat single wandelreizen in een groep ook kan?

Sentiero delle Orobie

Ga mee op deze huttentocht en ervaar het pure Italiaanse bergleven. Het gebied is ruig, wild en eenzaam. We struinen er over verlaten paden omdat het gebied door de normale toerist nog niet is ontdekt. Gelukkig waarderen de locals het gebied als sinds lange tijd en daarom is er een groot scala aan berghutten met een uitstekende Italiaanse keuken. Het is er goed vertoeven. Met een beetje geluk komen we nog klimmende steenbokken tegen op de damwand. Aan de voet van de dam kijken we de kunsten af. De koning van het gebied beweegt zich soepel langs de steile flank. Het is een indrukwekkend gezicht en we voelen ons klein en nietig. Door deze prachtige, afwisselende en authentieke omgeving maken we een 6-daagse uitdagende trektocht langs verschillende bemande hutten.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden