Bol van Staveren
Bol van Staveren Google Streetview

Bol van Staveren wil na vertrek van De Noord ’t liefst wel in Dronten blijven

Algemeen

DRONTEN - De firma Bol van Staveren wil volgens B en W nog vóór de jaarwisseling naar de notaris om de verkoopakte voor de verkoop van De Noord 53 tot en met 59 te laten passeren. Directeur Lambert van Ommen van de brandstofleverancier laat niet het achterste van zijn tong zien als hem gevraagd wordt naar wat er met zijn bedrijf gebeurt als hij plaats maakt voor woningbouw. Wel vertelt hij dat het de intentie is om in Dronten te blijven.

Projectontwikkelaar Bouwsaam en bouwbedrijf Mateboer willen woningen bouwen op de locaties van It’s Kringloop, Bol van Staveren en technische groothandel Post aan De Noord 53 tot en met 59. De gemeente Dronten gaat in principe akkoord.

Niet eenvoudig

„We zijn er mee bezig, maar er ligt nu alleen nog maar een principeverzoek bij de gemeente”, zegt Van Ommen. Waar gaat Bol van Staveren naartoe? „Dat is nog niet helemaal duidelijk”, antwoordt hij, „Daar zijn we nog over bezig,. En dat is niet eenvoudig, gelet op de huidige krapte op de vastgoedmarkt.”

Het betekent volgens de directeur dat Bol van Staveren de huidige locatie niet op korte termijn gaat verlaten. Dat gebeurt pas als er iets nieuws staat: „Op dit moment hebben we daar nog geen tijdspad voor. Dat kunnen we pas concreet maken op het moment dat we weten wat we gaan doen.”

De Noord

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 6 uur geleden