Afbeelding
eigen foto

Pony’s-in-kerststijl wandelen rond De Regenboog: „Tranen biggelden over wangen”

Algemeen

DRONTEN - Het bezoek van vier kleine pony’s-in-kerststijl aan woonzorgcentrum De Regenboog maakte donderdag veel los bij een aantal bewoners. Zo was er een man die zelf vroeger altijd paarden had. Hij vond het heerlijk om te knuffelen met een pony. „De tranen biggelden over zijn wangen”, zag paardenverzorgster Sabrina Telkamp.

Amy de Roo heeft een paardenstal bij de ijsbaan aan de Eskimolaan in Dronten. Het leek haar een leuk idee om de bewoners van De Regenboog vlak voor de Kerst te verrassen. 

Donderdagmiddag maakte ze een wandeling met vier pony’s en zes verzorgsters: twee volwassenen en vijf jonge ‘paardenmeisjes’. Ze liepen niet alleen langs De Regenboog, maar ook langs het hospice.

Glimlachen

Van achter de ramen werden ze door tal van bewoners toegewuifd. „We hebben een hoop glimlachen mogen ontvangen”, vertelt Amy. Een enkele paardenliefhebber mocht naar buiten om de pony’s te aaien. Eén voormalige paardrijdster weigerde naar binnen te gaan en kreeg de verpleging zover dat ze een rondje mocht meelopen.

„De bewoners vonden het geweldig en ook de mensen die we onderweg tegenkwamen reageerden enthousiast”, geniet Amy de Roo na, „We hebben dan ook besloten dat we dit elk jaar gaan doen, misschien een volgende keer met nog meer pony’s.”

.