Afbeelding
RitaE

Gemeente Dronten vormt gazons om naar ‘kruidenrijk grasland’

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten vormt een gedeelte van de gazons om naar ‘kruidenrijk grasland’. Dit schrijft het gemeentebestuur in haar ‘Visie en actieplan biodiversiteit’.

De gazons die voor omvorming in aanmerking komen, liggen met name in wat het plan de ‘ecologische structuur’ noemt: de natuurgebieden in de gemeente en de verbindingen daartussen. Ook komen gazons in aanmerking in de omgeving waar inwoners zelf initiatief nemen ten behoeve van de biodiversiteit.

De gemeente kijkt de komende periode welke gazons het meest geschikt zijn. Daarbij wordt ook gekeken naar wat het kost.

Minder maaien

„Percelen die we gaan beheren als kruidenrijk grasland maaien we minder en het maaisel wordt afgevoerd”, aldus het actieplan, „Waar dat binnen de functie van het gebied past laten we iedere maaibeurt een gedeelte staan. Hiermee creëren we een schuilplaats voor insecten.”

Dronten gaat ook experimenteren met ‘sinusbeheer’, een innovatieve maaimethode die optimaal rekening houdt met biodiversiteit voor onder meer vlinders, bijen en planten.

„Om het gewenste resultaat te bereiken is maatwerk en kennis nodig”, beseft de gemeente. Daarvoor krijgen de betrokken medewerkers scholing.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden