De medewerkers van Onze Dorpskwis kregen van de gemeente Dronten een nieuwe outfit.
De medewerkers van Onze Dorpskwis kregen van de gemeente Dronten een nieuwe outfit. Patrick van Boeijen

Onze Dorpskwis zoekt nog 8 teams voor hybride editie

Algemeen

DRONTEN - Mochten er ook in het voorjaar nog coronamaatregelen zijn, dan wil Onze Dorpskwis de quiz toch door laten gaan. „We noemen het dan een hybride dorpskwis”, aldus de organisatie. Voorwaarde is wel dat er tenminste twintig aanmeldingen zijn.

De quiz staat gepland op zaterdag 19 maart. „Tot nu toe zijn er 12 inschrijvingen”, meldt Liesbeth Busch namens stichting Onze Dorpskwis, „We doen daarom een oproep voor teams om aan te melden. Bespreek met je familie, buren, collega’s, teamgenoten, vrienden of je een enthousiast team van 12 tot 15 personen kunt vormen.”

Heel gevarieerd

Deelnemers kunnen tijdens de quiz verspreid zitten óf bij elkaar op één locatie, afhankelijk van de dan geldende omstandigheden: „En voor alle duidelijkheid: iedereen kan met de quiz meedoen. De vragen zijn heel gevarieerd en vereisen niet alleen kennis of opzoekwerk, maar ook creativiteit en slimheid. Voor alle leeftijden zijn er opdrachten en vragen te beantwoorden.”

Belangstellenden wordt aangeraden om op onzedorpskwis.nl het quizboek van twee jaar geleden te bekijken. Via diezelfde website kunnen teams zich aanmelden. „We rekenen erop dat meer teams zich gaan inschrijven, want het belooft weer een geweldig spektakel te worden.”

Ondertussen gaat de organisatie ook door met de maandelijkse rubriek in DeDrontenaar.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden