Fred van Bree
Fred van Bree ©maartenheijenk.nl

Fred van Bree overleden; stond aan de wieg van de coalitie Zamen Een

Algemeen

DRONTEN - Stichting MeerSamen maakt bekend dat haar vice-voorzitter Fred van Bree is overleden. Hij stond aan de wieg van de coalitie Zamen Een tegen eenzaamheid in Dronten en was tevens voorzitter van het lokale seniorennetwerk De Bijenkorf.

Fred van Bree vervulde tal van bestuursfuncties in Dronten. Hij was voorzitter van de lokale afdeling van algemene ouderenbond ANBO en secretaris van de Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie. Na de opheffing van de ANBO in Dronten werd hij voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) Midden-Flevoland.

Armoede en eenzaamheid

In de jaren daarna werden verschillende organisaties in Dronten actief in de bestrijding van armoede en eenzaamheid. Fred van Bree speelde daarin een belangrijke rol, zoals bij de oprichting van de coalitie Zamen Een.

In 2020 bundelden het netwerk Burgers in de Knel, seniorennetwerk De Bijenkorf en Zamen Een de krachten onder de vlag van stichting MeerSamen. Van Bree bracht ook het manifest over mantelzorgbeleid onder ogen van de politieke partijen in Dronten met het oog op de komende verkiezingen.

Een goede vriend

De samenwerkende organisaties schrijven in een in memoriam: „Wij zullen Fred missen om de theoretische onderbouwingen waardoor onze initiatieven duurzaam konden worden.”

„Daarnaast zullen wij de collegialiteit, kennis en vooral betrokkenheid missen. We verliezen een goede vriend.” MeerSamen probeert de komende tijd de nalatenschap van Van Bree verder gestalte te geven.

Condoleance

  • Mededeling van de familie van Fred van Bree: „Het is mogelijk om persoonlijk afscheid te nemen van Fred. Dat kan op zaterdag 15 januari 2022 tussen 19.00 en 20.30 uur in Afscheidshuis Flevoland, Houtwijk 70-72 in Dronten. Er is ook een mogelijkheid om online te condoleren.”