Boosterprik bij de Open Hof.
Boosterprik bij de Open Hof. ©maartenheijenk.nl

Vanaf vandaag vrije inloop bij de Open Hof voor boostervaccinatie

Algemeen

DRONTEN - GGD Flevoland maakt het vanaf vandaag (woensdag 12 januari) mogelijk de boosterprik zonder afspraak te halen bij de Open Hof in Dronten. Het kerkcentrum is hiervoor zeven dagen in de week geopend van ’s ochtends acht uur tot ’s avonds half elf.

„Een boostervaccinatie is alleen te verkrijgen, wanneer de laatste coronavaccinatie drie maanden of langer geleden is of dat men minimaal drie maanden geleden Covid heeft doorgemaakt”, aldus de GGD, „Het is ook nog steeds mogelijk om voor de eerste of tweede prik vrij in te lopen.”

Buiten de provincie

De vrije inloop is een reactie op het feit dat veel Flevolanders worden doorverwezen naar buiten de provincie. Dat gebeurt als ze proberen telefonisch een afspraak te maken. „Om de inwoners van Flevoland in de gelegenheid te stellen de boostervaccinatie toch dichter in de buurt te kunnen krijgen, is het vanaf nu mogelijk om zonder afspraak een boostervaccinatie te halen.”

De vrije inloop geldt niet alleen voor Dronten, maar ook voor de andere Flevolandse vaccinatielocaties: Lelystad, Almere, Emmeloord en Zeewolde.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden